Vossblås 2022

Vossblås 2022

Store og små hadde en strålende tur til Voss i mai 2022. 

En spent gjeng med tjue musikanter og ti voksne dro med toget fra Bergen 20 mai i år. Fjellklang deltok i Vossblås sammen med fem musikanter fra Olsvik skolekorps. Gjennom helgen spilte vi konsert i Voss sentrum, deltok på musikkverksted med Dragefjellet og masjerte fra Voss sjukehus til Vangsvatnet.

Vi overnattet samlet. Voksne og barn ble fordelt i to klasserom på Voss ungdomsskole. Det var en travel helg med tett program med fokus på å ha det gøy og være sammen i alt vi gjorde.

Voss, takk for oss. Du var nydelig!

 

Julekonsert 2019

Tradisjonen tro holdt Musikklaget Fjellklang sin julekonsert i Foldnes kirke også i år. Det var som vanlig et mini-seminar på forhånd, med servering av grøt og hot-dog. Til konserten i år hadde Fjellklang invitert invitert 50-års jubilanten Midtre Sotra Skulekorps. I tillegg var æresmedlem Svein Lie på plass, og også ordføreren, Marianne Sandahl Bjorøy, hadde tatt seg tid til å komme og høre på.

Foruten hovedkorpset, fikk vi høre Midtre Sotra skulekorps, aspiranter og juniorer sammen, solister og ensembler. Til slutt spilte Fjellklang og Midtre Sotra et fellesnummer hvor vi fikk høre Deilig er Jorden.

Det ble også i år utlodning på inngangsbilletten, samt en egen trekning blant musikantene

Tusen takk til musikanter og dirigenter for en flott konsert, og tusen takk til foreldre og publikum, som bidro til å gjøre dette til en fin opplevelse for musikantene.

Fanafestivalen 2019

Også i år deltok Vestawind, samarbeidskorpset bestående av Musikklaget Fjellklang og Olsvik, på Fanafestivalen. Juniorer og aspiranter spilte sammen og gjorde en flott innsats i klassen for juniorkorps.

Fanafestivalen er en konkurranse for skolekorps, juniorkorps samt ensembler og solister knyttet til skolekorpsene, og ble avholdt helgen 16. og 17. november.

Vestawind fikk i år 89 poeng, et poeng mer enn i fjor, og tok med dette 1. plassen i 2. divisjon janitsjar, 2 poeng foran Åsane. I år spilte Vestawind stykkene » Soul bossa nova», «Celebration for winds and percussion» og «Flåklypa-medley». I tillegg hadde Musikklaget Fjellklang med 3 solister i den eldste klassen – Alexander, Andreas og Sandra. Alexander endte opp på en super 2. plass – Gratulerer!

Julekonsert 2018

Den 15. desember var det duket for Musikklaget Fjellklang sin årlige julekonsert. Tradisjonen tro ble denne holdt i Foldnes. Foruten at Aspirant- ,Junior- og Hovedkorpset spilte for oss, fikk vi også høre flotte solist innslag og Ingvild fremførte sangen “Himlen i min favn” akkompagnert av hovedkorpset. 
Vi fikk også to utnevnelser i løpet av konserten. Isak og Arvid fikk utdelt pris for å ha spilt i Musikklaget Fjellklang i 10 år. Som seg hør og bør, ble det også en liten oppmerksomhet til alle instruktørene som var tilstede.

Alt i alt var det en vellykket konsert. Tusen takk til musikanter, dirigenter, instruktører for en flott konsert, og tusen takk til foreldre og publikum, som bidro til å gjøre dette til en fin opplevelse for musikantene.

Fanafestivalen 2018

I år hadde vi bestemt oss for å delta på Fanafestivalen. 18. november stilte Vestawind i 2. divisjon Janitsjar hvor de fremførte sitt Halloween program, supplert med noen nye toner. Alt i alt en veldig fin konsert i Kultursalen i Fana Kulturhus. Vestawind fikk 88 poeng og 2. plass, og var kun et halvt poeng bak Åsane Janitsjar som tok 1. plassen.

Sommerkonsert 2018

2018 er Musikkorpsenes år, og i den anledning ville vi sette litt ekstra preg på sommerkonserten vår under mottoet «Korps bygger broer». Konserten var i år gratis for alle, men fremdeles med utlodning på «billetten».

Som vanlig spilte Olsvik sine eldste og Hovedkorpset i Fjellklang sammen som Vestawind. I tillegg hadde vi invitert Tveiterås Skolekorps. I begynnelsen av konserten fikk vi høre stykker fra solister, ensemble og et samlet junior- og aspirantkorps. Deretter var det Tveiterås sin tur. Etter noen feiende flotte stykker var det duket for samspill mellom samtlige musikanter fra alle korps. En fantastisk opplevelse!

Det ble også tid til loddtrekning og utdeling av priser før Vestawind avsluttet konserten med to stykker, bl.a «The Witch and the Saint» som de skal fremføre i NM. Etter konserten ble det sosialt samvær i foajeen hvor det ble servert kaffe, kake og saft, og hot-dog til de som ville ha det.

Tusen takk til alle musikantene for en flott forestilling, og en spesiell takk til Tveiterås Skolekorps som kom og spilte sammen med oss.