Gøteborg 2012

Her finner du info om turen vår til Gøteborg

Da var vi vel igang med turen vår. Godt humør, men mange trøtte tryner som har sovet lite i natt. Noen er mer bekymret for sine små en andre og måtte en tur til Arna for å snu med neste tog. Lett panikk når toget forlot stasjonen, men en god historie å ta med seg 🙂

1.dag Gøteborg
Første dag ble en lang tur med tog til Sverige, men alle oppførste seg eksemplarisk og det var god stemning blandt de reisende.
Fullt mulig at vi konsumert en halv butikk med snop og på enkelte brant nok lommepengene ekstra i lommen. For oss ledere var det godt og se hvordan de enkelte minglet og byttet plasser som gjorde at alle var med alle. Dette har høyt fokus på turene våre.

2. Dag Gøteborg
Idag ankom de andre korpsene og det begynner å bli mange korps som fyller opp alle rommene på gymnaset. Idag har det regnet endel, men det har ikke påvirket oss i noen særlig stor grad. Vi har hatt en kjempedag innendørs på Universium som ligger rett ved siden av Liseberg.
Vi har et korps fra Islands som en av de nærmeste naboene og har lært å telle til 10. Veldig mange musi

kanter og veldig mye lyd.

3.Dag Gøteborg
Da var vi kommet til den tredje dagen her i Gøteborg. Idag er det konkurranse dag for hovedkorpset i ærverdige Gøteborg Konserthus som er blandt nord europas beste konserthus. Innpass her for et skolekorps er en unik mulighet for å kunne spille på et slikt fantastisk sted.
Om ikke Fjellklang setter standarden på scenen, så er vi ihvertfall blandt de beste publikummere å oppdrive. Lite folk i salen, men med Fjellklang i salen blir det liv. Vi fikk oppleve et fyrverki av dirigenter og fantastisk ungdom som leverte varene.Idag ble det svenske kjøttbullor med potatismos til middag med frukt til desser, svensk klassiker Korpset tok turen på shopping på ettermiddagen i Nordstand som er skandinavias største kjøpesenter. Det som ikke røk med på snop forsvant i fotballer, RC helikopter, klær og smykker. Foreldre og ledere hang med som slips etter ungene og som avslutning på shoppingen fikk vi se en hund som gjorde sitt fornødne inne på shoppingsenteret.
Før vi returnerte ble det en tur innom for noen på MAC’en for en hamburger til kvelds. Ingen har klaget på opplegget denne dagen.

4. Dag Gøteborg
Vi våknet opp til strålende sol og blå himmel denne tirsdagen. Idag var det spilling på Liseberg som stod på planen og alle hadde gratis inngang. Vi fikk ordnet med transport av instrumenter frem og tilbake, som er en tjeneste det er mulig å bestille her på festivalen. Vannvittig kø når vi ankom og for det om 3 voksne prøvde å snakke med vaktene løste det seg ikke før Linda T. tok saken i egne hender. Ett par eskaleringer opp til diverse sjefer og hele 47 stk. Vestavind deltakere marsjerte forbi hele greien. Det skal sies at vi hadde en egen VIP kø siden vi var festival deltaker, som var betydeligere kortere enn den vanlige, men som de fleste som sitter i styret og deltatt på utalligere seminarer så finnes det ikke nei hos Linda om hun mener hun har bestemt seg for noe.
Utendørspillingen gikk kjempegreit og musikantene får prøvd seg på ulike scenarioer som sterk sidevind der alle notene flyger avgårde, var det alle som husket kleslypene på huskelisten?Veldig mange utfordret seg selv denne dagen med ulike attraksjoner som er skummel bare du står køen. Selv tok jeg Balder med Sakarias, Henrik, Alexsander og Martin. Jeg tok den 1 gang, det holdt.
Sen kveld denne dagen, men vi valgte å holde ut til slutten så alle fikk kjørt seg og ble fornøyd. All ære til Alexsander som like godt tok Hanhai 8 ganger på rad som er en svær tallerken der du sitter ytterts mens den går i en svær halvbue høyt til værs.
Selv tok jeg den 2 ganger på rad og var kvalm i 1 time etterpå. Premiene satt løst på lykkehjulene og det var alt i alt en fantastisk dag for alle.
Hjem i samlet flokk og idag sovnet 3 av guttene på junior rommet før lyset var slukket.

Siste natt med gjengen
Vel hjemme fra Sverige ble det veldig stille rundt meg etter nesten en uke i et stort reisefølge med mange unger som hadde mye på hjertet. Jeg er sikker på at de sitter igjen med mange inntrykk etter dette og ikke minst mye snop.
En hilsen til Gabriell som vant 4 kilo som da tilsvarer 26 poser med gummi snop når han endelig fikk pakket opp esken som han vant på Liseberg.Turen fra Sverige gikk overraskende bra, 5 timer i Oslo går rasende fort i dette laget. Dolly Dimpel og en tur på slottet fikset det og det var ingen som klaget høylytt på dette.
Jeg og Lisbeth fikk ordnet egen buss til Drammen, tog mellom Oslo og Drammen var innstilt, og vår eminente dirigent tok da initiativ til følgende:'

Det har vært en fantastisk tur og hjemme på berget kan jeg bare glede meg over at husets musikant er fast bestemt på at hun skal over i hovedkorpset og satse mer på klarinetten etter dette.
Jeg har laget til følgende bilde montasje og jobber med å få samlet inn alt av bilder fra turen og kommer tilbake med mer rundt dette senere.
Søk
Driftes av Styreportalen AS